Dromenjager

8 years 5 months geleden

Voor velen is het een ware zoektocht om die ene job te vinden die hen een goed gevoel geeft en waar ze hun ei kwijt kunnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat men na het behalen van een diploma soms toch beslist om een totaal andere richting uit te gaan. En dat is waar SYNTRA Business in het verhaal opduikt. Het overkwam ook Charlotte Bongaerts. Ze behaalde haar diploma lichamelijke opvoeding, maar wilde eigenlijk niet in het onderwijs staan. Daarom besloot ze na een tijdje om bij SYNTRA Business een tweejarige opleiding te volgen die haar toeliet om ondertussen wel voltijds te blijven werken. Het bleek de ideale oplossing.

Toen Charlotte Bongaerts afstudeerde aan de hogeschool, wist ze eigenlijk nog niet goed hoe ze haar leven op professioneel vlak wilde invullen. Eén ding wist ze zeker: ze wilde niet het onderwijs in. “Ik zocht een job en werkte al enkele jaren in een bedrijf, toen ik plots de kans kreeg om mee te werken in het verzekeringskantoor RknP van mijn vader. Het contact met veel verschillende mensen en anderen kunnen helpen: dat sprak me wel aan. Maar ik had totaal geen ervaring met de verzekeringswereld, opleiding was dus noodzakelijk. Mijn eerste reflex was om een opleiding te volgen aan een hogeschool, maar toen ik alle voor- en nadelen voor mezelf op een rijtje zette, bleek het véél interessanter om een opleiding ‘verzekeringstussenpersoon’ bij SYNTRA Business te volgen.” “Allereerst won ik veel tijd doordat SYNTRA Business meerdere campussen heeft en er dus altijd wel eentje in de buurt van uw woonplaats of werk ligt. U hoeft dus nooit verre verplaatsingen te doen. Bovendien kon ik de opleiding makkelijk combineren met mijn werk; we hadden één avond per week en elke zaterdagvoormiddag les. De doorslaggevende factor om voor SYNTRA Business te kiezen waren de docenten. Ze staan allemaal met beide voeten in de verzekeringswereld en weten waarover ze praten. Dat maakt de opleiding waardevol; alle lessen zijn ook doorspekt met realistische situaties en heel praktijkgericht. Doordat de docenten zelf in een verzekeringskantoor werken of hun eigen kantoor hebben, zijn ze ook helemaal mee met de nieuwe wetgeving en regels. In onze sector is dat toch wel een belangrijke voorwaarde.” Charlotte vertelt dat ze verbaasd was van de toffe sfeer tijdens de opleidingen. “Ik had een clichébeeld voor ogen waarbij vooral mannen van 40 of 50 jaar deze opleiding zouden volgen. Maar niets is minder waar. Onze groep bestond uit jonge enthousiaste mensen die allemaal oprecht geïnteresseerd waren in de opleiding en met veel goesting naar de lessen kwamen. De meesten volgden de opleiding niet zozeer om een diploma te behalen, maar vooral om de nodige kennis op te doen. Dat zorgde voor een heel dynamische en gemoedelijke sfeer.”

Boost voor de cursist én het bedrijf

De opleiding gaf niet alleen een sterke boost aan Charlotte, ook het verzekeringskantoor zelf haalt er profijt uit. “Voordien was ons kantoor enkel gespecialiseerd in levensverzekeringen; we verkochten bijvoorbeeld nog geen varia verzekeringen zoals branden autoverzekeringen. Dankzij de opleiding heb ik de nodige kennis opgedaan en de komende jaren ga ik samen met een collega het luik van varia verzekeringen uitbouwen.” Dat het een grote uitdaging is, staat buiten kijf. “Maar ik heb gelukkig bij SYNTRA Business echt voldoende ervaring opgedaan, mede dankzij de focus op praktijkgerichtheid. Ik ben ontzettend blij dat ik de switch naar de verzekeringswereld heb kunnen maken. Als u klanten goed helpt, dan krijgt u ook veel dankbaarheid terug en dat geeft veel voldoening.”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Het opleidingsplan en de arbeidsdeal
Business

Het opleidingsplan en de arbeidsdeal: hoe begin ik er aan?

Business

Syntra business lanceert nieuw opleidingsaanbod voor medewerkers

Vanaf september zet Syntra business samen met SyntraPXL een nieuw open opleidingsaanbod in de markt. Een perfect alternatief voor wie niet op zoek is naar maatopleiding, maar zijn werknemers wel wil bijscholen én daarbij graag zijn kmo-portefeuille inzet. Een bedrijfsopleiding boeken kan nog steeds, maar met ons open aanbod van kortlopende opleidingen, certificeringen en bijscholingen kunnen we de gekende business-kwaliteit leveren op kleine schaal. Laat je inspireren door ons aanbod en schrijf nu alvast in! Ontdek het nieuw opleidingsaanbod!

Business

Verdubbel je opleidingssubsidies met deze financiële incentives van de overheid

Het Vlaams opleidingsverlof is al enkele jaren een interessante maatregel voor mensen die hun job willen combineren met een opleiding. Momenteel kan je als werknemer maximaal 125 uur afwezig zijn op het werk, maar daar komt dit jaar verandering in. Vanaf september 2021 kan dit aantal verdubbeld worden door de werkgever. Maar naast het VOV kan je als werknemer of kmo nog profiteren van andere interessante incentives. Hoog tijd om te investeren in opleiding dus!

Business

Nieuwe trend: coaching in plaats van traditioneel opleiden

Bedrijven bestelden tijdens het eerste kwartaal van het jaar uitzonderlijk veel coachingtrajecten op maat. Voor SYNTRA business is die toenemende vraag alvast geen verrassing. “Bijkomende subsidies en aanslepende bedrijfsuitdagingen maken coachingtrajecten aantrekkelijker dan ooit”, zegt Sandra Huysmans van SYNTRA business.

Business

Wafelbakkers met goesting in de toekomst

De bescheiden Vlaming beseft vaak niet dat België het wafelland bij uitstek is. Eva Taes, HR-manager, kan daar in geuren en kleuren over vertellen: "We leveren aan ongeveer alle supermarkten in België, in Europa en zelfs verschillende landen buiten Europa." Bij de schrijver van dit artikel hebben vooral de geuren indruk gemaakt, want de heerlijke geur van versgebakken wafels overvalt je al op de parking. Bij het betreden van de productiehal zorgt het intens wafelaroma zelfs voor een instant hongergevoel. Maar wie zich niet laat afleiden, ziet meteen een voedingsbedrijf waar mensen en moderne machines samenwerken voor een efficiënt productieproces. Want wie in de voedingsindustrie aan de top wil blijven, moet kwaliteit en performantie hand in hand laten gaan.

Business

LEIDINGGEVEN OP AFSTAND